El moviment de l’habitatge més enllà de la resistència | Dss 24/02 – 17h.

La situació als nostres barris és dramàtica. Desnonaments invisibles i visibles, pujades abusives de lloguer, reformes insostenibles a la teva escala de veïnes, estafes que semblen contractes i contractes que són una estafa, laberints burocràtics assistencialistes, pisos d’emergència que triguen més d’un any i tot un seguit de perverses formes de fotre’ns la vida enlaire.

Des dels fons d’inversió fins als propietaris particulars, passant per la invasió de les agències immobiliàries. Aquí tothom vol escanyar-nos cada cop més, arrabassant amb els nostres ja de per si minsos salaris. Davant d’això, la resistència és fonamental. Suport mutu, de base, de barri o barbàrie. Ho tenim clar. Al Poble Sec i arreu. Tot i això, ens preguntem si és suficient amb lluitar per paliar els efectes i que ningú és quedi sola davant la violència immobiliària o cal anar més enllà. Si ens podem limitar a aturar desnonaments, forçar reallojtaments al barri per part de l’administració i ocupar habitatges o també cal plantejar una estratègia ofensiva que sigui capaç de canviar de socarrel les condicions que permeten tant d’abús. Canvis legals o en la correlació de forces que si són possibles ho seran també de la mà de noves estratègies o tàctiques.

Entrem doncs en el territori del (im)possible: quins objectius ens podem marcar a mitjà termini i què ens cal per aconseguir-ho? Derrogar la LAU mitjançant una vaga de lloguers? Augmentar la conflictivitat vers els propietaris escanya-pobres i que la por canvïi de bàndol? Sabotejar els beneficis fins enfonsar en la misèria a un fons inversor?

Estratègia? Política ficció? Debat obert* amb la participació de PAHC Bages, Sindicat de llogaters, PAC Badalona i Sindicat de Barri de Poble Sec. Us esperem!

*El debat partirà de les intervencions inicials de les organitzacions convidades però es un debat públic moderat en temps i continguts. Esteu totes convidades!