COOPERATIVA DE CONSUM

El model actual de producció d’aliments prioritza el benefici econòmic i no pas l’alimentació de la població: això ha donat com a resultat un empobriment de la pagesia i una pèrdua del teixit rural, amb conseqüències molt negatives per a la salut de les persones i el medi ambient. L’alternativa és recuperar el món rural, establir llaços directes entre producció i consum, i produir menjar amb l’objectiu d’alimentar-nos. En definitiva, avançar cap a la sobirania alimentària.

coliflor3A la cooperativa de consum, La Seca, ens organitzem per donar suport a la pagesia i als petits productors mitjançant models de producció agroecològics i circuits curts de venda. D’aquesta manera creem economia alternativa alhora que ens nodrim de manera saludable i plaent a la vegada.

Què volem?

· Autogestionar la nostra alimentació per mitjà de l’autoorganització i assolint relacions directes amb els productors, basades en la confiança i fora del mercat capitalista.

· Sensibilitzar la població sobre les problemàtiques del model alimentari actual i sobre les alternatives possibles.

Com ho fem? · Ens repartim les tasques entre totes les sòcies per mitjà de les comissions. · Prenem les decisions generals a les assemblees trimestrals. · Fem una comanda de producte fresc cada setmana. · Fem un sopar trimestral per conèixer-nos i passar una bona estona. A banda, organitzem activitats puntuals com la castanyada, una calçotada, … · Fem xerrades informatives sobre temes del nostre interès, tan pels socis com pels veïns en general. · Participem de diverses iniciatives i projectes del barri Més informació: Vam començar la nostra activitat com a centre de la Cooperativa Germinal. Al Juny del 2012 ens vam separar perquè volíem re-encarar el projecte més enllà del consum, integrant-nos amb un projecte que inclogués més àmbits. Des d’aleshores diverses persones de la cooperativa han estat participant del grup promotor de La Base. Us animem a visitar el nostre Bloc.