Kobanê es va alliberar de l’asedi de l’ISIS el 26 de gener, però la revolució continua, s’ha de reconstruïr la ciutat i hi ha mancança de moltes coses, tant allà mateix com als camps de refugiades de la part turca del Kurdistan. Per això La Base ha decidit recolzar activament aquest projecte transversal d’alliberament que és la revolució que hi té lloc des que les tropes d’Al Assad, asediat el seu règim per diversos fronts, es van enretirar del Kurdistan sirià ara ja fa gairebé tres anys.

El recolzament des de La Base es va realitzar creant un punt de recollida de medicaments i material infantil dins la campanya de Suport a Kobanê i cedint l’espai i col·laborant junt amb Kurdiscat i la comunitat kurda a Catalunya en la organització i logística per a la celebració de l’any nou kurd (el newroz).

 Per La Base esdevé fonamental recolzar la revolució kurda iniciada als cantons sirians perquè en comparteix objectius, principis i pràctiques, perquè s’enmiralla en ella, perquè esdevé un exemple a seguir de prop. Ara mateix el Kurdistan sirià és capdavanter mundial i un indispensable experiment històric en l’aplicació de principis feministes, ecologistes i antiautoritaris en un projecte general per a la vida social dels pobles que habiten la zona: l’anomenat Confederalisme democràtic és un projecte llibertari que té com a punt de partida el rebuig de l’Estat com a forma organitzativa, l’anticapitalisme com a principi ètic i el feminisme com a anhel central i transversal per a les relacions de gènere. I tot això des del respecte a les diversitat i des de l’autoorganització i l’autonomia de consells territorials, cooperatives de treball i assemblees populars, federades i coordinades, i amb la defensa de milícies populars (YPG), en alguns casos formades únicament per dones (YPJ).

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Per a més informació us deixem aquí alguns altres enllaços: