La ciutat, el conflicte i la mirada en el Mediterrani | Dj 15/11 – 19:30h

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterràni de Catalunya inaugura aquest espai a La Base per posar en comú, amb persones d’arreu de la mediterrània, problemàtiques i debats al voltant de la ciutat, els conflictes, contradiccions que s’hi produeixen i les seves representacions.

Alexandria i Barcelona són ciutats travessades per discursos i imatges. També són ciutats en conflicte. A través de l’obra del cineasta egipci Youssef Chahine, es tractarà de la ciutat, el conflicte i la mirada, d’Alexandria i Barcelona, per mitjà de l’experiència i anàlisi d’Ali Al-Adawy i Andrea Soto. La sessió serà moderada per Marta Vallejo.

Ali Al-Adawy és comissari de programacions de cinema i projectes d’art basats en la recerca a Alexandria, redactor, escriptor i crític d’imatges en moviment, així com de pràctiques artístiques urbanes i d’història cultural. Entre d’altres, ha estat co-comissari de L’art de perdre’s a les ciutats: Barcelona i Alexandria.

Andrea Soto és doctora en filosofia, treballa com a docent d’estètica i teoria de l’art. Les seves recerques se centren en les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la investigació artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre estètica i política. Desenvolupa una línia d’investigació sobre la performativitat de les imatges a La Virreina Centre de la Imatge.

Marta Vallejo és escriptora, politòloga i gestora cultural. Conjuga la gestió de projectes culturals amb les intervencions artístiques i l’impacte polític. Ha viscut a Dakar i a Alexandria, des d’on ha desenvolupat diverses recerques artístiques sobre la construcció col·lectiva d’espais de resistència i creació.

La Mostra no només es consolida aquest any sinó que també creix. Aquesta edició 2018 s’amplia fins a deu dies, del 8 al 18 de novembre, durant els quals es projectaran 14 pel·lícules entre documentals i llargmetratges de ficció.

Síria és el país convidat, amb quatre pel·lícules que retraten el present i passat de la seva ciutadania través de mirades singulars. Però també hi haurà pel·lícules provinents de països com Egipte, Palestina, Líban o Algèria, que mostren quotidianitats i lluites diàries de la gent del carrer.

Per a més informació, consulteu la seva plana web ja que hi ha aforament limitat!   https://www.mostracinearab.com