La paret de l’esquerra presenta… El gasoducte MIDCAT en imatges | 5/10 – 21 h

Us convidem a un pica-pica acompanyat d’aquesta exposició fotogràfica sobre el Gasoducte #MIDCAT, que il·lustra els impactes generats en el territori en el tram construït des de Martorell fins a Hostalric. MIDCAT és el nom del projecte d’un gasoducte que connecta la Península Ibèrica amb França i el nord d’Europa.
La tramitació d’aquest projecte es va iniciar el 2007, es va paralitzar per l’estat francés el 2010, però tot i així les obres al costat espanyol, en territori català, van començar el 2011 i van arribar fins a Hostalric, Ara aquest projecte torna a estar actiu, perquè es va aprovar com a Projecte d’Interès Comú (PIC) a Brussel·les per la Comissió Europea. El següent tram de gasoducte passarà per les comarques gironines, segurament seguint el corredor d’infraestructures i la MAT.
Per això volem fer circular aquesta exposició, creada per la Plataforma gasoducte Martorell-Figueres, sobre les deficiències informatives i d’execució de les obres que es van manifestar en la construcció del primer tram del gasoducte, i sobre el treball d’oposició de les entitats i la ciutadania.
No podem permetre que es repeteixi l’experiència de la MAT i del primer tram del MIDCAT i és el moment de qüestionar la necesitat del gasoducte: A banda de l’important impacte ambiental que tenen infraestructures com el MIDCAT, defensem que aquest tipus de projectes no contribueixen a la planificació d’un futur energètic viable, sostenible i socialment just.