La paret de l’esquerra presenta… ‘Els carrers són nostres!’ | Dv 26/01 – 20 h

El proper divendres 26 de gener La Paret de l’Esquerra, que dinamitza les exposicions que podeu gaudir a l’ateneu, ens presentarà l’exposició ‘Els carrers són nostres! – Una crònica gràfica de la Barcelona rebel’ amb una inauguració que comptarà amb la presència del seu autor Rock Blackblock i un pica-pica per a totes.

Pels volts de l’any 2000, a Barcelona i el seu cordó metropolità, les circumstàncies polítiques, socials i culturals van propiciar el caldo de cultiu que portaria a diversos participants dels moviments socials a veure en el grafiti no només una forma d’incidir en l’entorn de forma personal i unidireccional, sinó, també, una nova eina d’activisme: un vehicle de difusió d’idees i valors col·lectius.

Els carrers són nostres mostra una petita part de l’allau creatiu que va impregnar els carrers en aquells temps. Un annex a la història del grafiti a la ciutat comtal intrínsecament lligat a les lluites per la transformació social. Un episodi gràfic de la Barcelona rebel.

Es tracta d’un projecte de Roc Blackblock, produit amb el Centre Cultural la Farinera del Clot i amb textos de Marc Iglesias. El composen obres de  Amok, Craneo, Crudo, Dazo, Deru, Done, Feo Flip, Lian, Lloins, Lola, Manolin, Nadie, Negresecolor, Nuria Vinyet, Roc Blackbloc, Sendys, Skum, Sutil, Tizne, Turu i Txino. Els carrers són nostres és un projecte en construcció a la recerca d’obra de la munió d’artistes que van practicar i practiquen el grafiti amb contingut polític a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta exposició es mantindrà a La Base des del 26 de gener fins al 3 de març!