La Paret de l’Esquerra presenta… “La immobilitat en el moviment” | Divendres, 02/06 – 20h

Aquest divendres a les 20h inaugurem el projecte ExposBase amb una paret de l’esquerra de la sala gran de La Base plena de fotografies del treball de Pasqu Mulet Pedro: “La immobilitat en el moviment”

Aquest és el segon projecte fotogràfic de Pasqu Mulet Pedro. Durant l’any 2016, l’autor va estar viatjant arreu d’Índia i Tailàndia, conduit pel seu apetit de descobrir i assaborir altres cultures. És en aquests paratges eclèctics i de contrasts on va immortalitzar la vida local en trenta fotografies, agrupades en cinc sèries de variada temàtica. Les imatges que conformen l’exposició es vertebren al voltant d’una idea: la dualitat. En altres paraules, els contraris, els pols oposats, que al final, o al principi, es toquen. Retrats de gran proximitat, on les mirades travessen el paper fotogràfic per afalagar a l’espectador; situacions quotidianes de mercaders envoltats d’ingents quantitats d’aliments, paralitzats alguns, neguitosos altres; escenes on predomina una aura espiritual intangible, representades per monjos i feligresos que es busquen no amb els ulls, sinó més bé amb l’anima cega; panorames on pintorescs personatges descansen, en impensables llocs i postures, tant el cos com la ment; i altres que, amb urgència o parsimònia, es desplacen d’un lloc a altre, totes elles i ells buscant refugi del tràfec diari, cercant la tranquil·litat de la llar.

Tot aquest mosaic visual, d’àmplia gama tonal, desprèn quietud, inacció, pau i passivitat inclús. En contrast, per aconseguir-ho, l’ull rastrejava obstinat, l’obturador de la càmera amenaçava en fer vaga en qualsevol moment, i el buscador, tot ell, es movia a un ritme frenètic i excitat.

Volem acompanyar al artista en el procés de tria de la seva obra i en el procés d’exposar-se a la mirada pública, què no és gens fàcil i alhora, aprendre dels punts de vista diversos que ens proporcionen.

Mail de contacte: exposlabase@gmail.com

CARTELLexpoPasqu2017-laBaseBarcelona-02