L’Ateneu d’Oficis presenta els cursos d’oficis 2018-2019

Des de l’assemblea de formació de l’Ateneu d’Oficis us volem presentar els cursos d’enguany.

El present curs és el tercer consecutiu que es porta a terme, i volem consolidar-lo oferint més cursos i una programació anual amb diferents nivells per cadascun d’ells.

Continuem amb el mateix objectiu del principi, que no és altre que apropar els oficis a les nostres vides. Aquest any, amb la consolidació de l’assemblea de formació, ens plantegem altres objectius paral·lels. Volem trencar amb la concepció de l’ofici com quelcom pertanyent al mercat laboral, tant com amb la seva relació tancada amb el sexe masculí. Construint un espai que convidi a les nostres companyes a participar-hi i/o a formar-ne part. I posant a l’abast diferents coneixements per tal que nosaltres mateixes puguem autogestionar les nostres necessitats tant individuals com col·lectives. Volem treballar per crear espais segurs respecte als diferents tipus de discriminació que existeixen.

Com a col·lectiu, el nostre plantejament no és formar operaris per entrar al treball assalariat, sinó fer servir els oficis com a eina de canvi social. Com que la nostra assemblea està arrelada al barri, també sentim que cal posicionar-se davant les diferents problemàtiques que aquest pateix, ja sigui l’especulació fruit de la gentrificació o per la mercantilització de les nostres vides que ens aliena i ens allunya de les nostres veïnes. En aquesta línia volem incidir colze a colze amb altres col·lectius del barri que necessitin la nostra col·laboració com són l’Ateneu Cooperatiu La Base o el Sindicat de Barri.

Hem plantejat 3 cursos bàsics per aquest any, dos de nivell bàsic i un de nivell mitjà per aquelles que ja tinguin alguns coneixements i/o vulguin aprofundir. Apuntat al correu electrònic en el curs que vulguis formar-te, que les places són limitades!

Taller d’electricitat El nivell bàsic és una introducció als conceptes d’electricitat, a les eines i als materials. Al nivell mitjà aprofundirem en els conceptes i ampliarem el temari per poder entendre instal·lacions més complexes i introduirem temes com els dels motors o els contactors. Fem servir tres mètodes per compartir els coneixements. Mitjançant la teoria, la pràctica a petita escala i per últim el treball en terreny, col·laborant d’aquesta manera amb col·lectius i projectes socials que necessitin un cop de mà en aquest ofici.

– Nivell bàsic, 30 d’octubre fins al 18 de desembre.

– Nivell mitjà, 29 de gener fins al 19 de març.

– Nivell bàsic, 9 d’abril fins al 28 de maig.

Tots els dimarts de 19h a 21h

 

Taller de soldadura El taller de ferro és un curs d’iniciació on aprendràs a unir els diferents tipus de perfils i les seves característiques; així com el bon ús de les múltiples eines per desenvolupar la feina. A la formació podrem resoldre els diferents dubtes que plantegis.Et recomanem venir amb calçat cobert i sense roba sintètica

– Iniciació, 8 novembre fins al 20 de desembre.

– Iniciació, 31 de gener fins al 14 de març.

– Iniciació,18 d’abril fins al 30 de maig.

* Tots els dijous de 18h a 20h

 

Taller de fusteria En aquest taller coneixeràs els tipus de fusta, les eines necessàries per treballar i les tècniques per realitzar els projectes que ens plantegem.

 

– Iniciació, 31 d’octubre fins al 19 de desembre

– Iniciació, 7 de febre fins al 27 de març

– Per confirmar si es fa un nivell més elevat, abril i maig.

* Tots els dimecres de 18h a 20h.

 
  • Hem fixat un preu de 50€ per persona i per curs per cobrir despeses dels cursos i manteniment del taller. Els que organitzem i fem les formacions no cobrem per aquestes tasques. No obstant això, necessitem sostenir les despeses que directament genera la formació, així com col·laborar amb el lloguer del taller.

   
  • A més a més aquest any volem realitzar els següents tallers específics: bicis, serralleria, fontaneria, plaques solars, eficiència energètica i pobresa energètica. Si estàs interessada en compartir sobre aquests o altres coneixements, escriu-nos o visita la nostra pàgina web.