RECUPEREM LA UTOPIA – 8è aniversari de La Base

El paper de les lluites populars en un context de col·lapses

Ja fa temps que vivim en un context de col·lapses: social, econòmic, climàtic, i de sistema. Companyes ecologistes i activistes per la terra fa anys que alerten sobre els límits biofísics del món que habitem. La forma de vida capitalista i neoliberal mostra la seva cruesa. 

Amb tot, la nostra capacitat d’imaginar altres col·lapses possibles sembla que ha quedat anul·lada. Ens costa anar més enllà de la por, el bloqueig o la resignació. Les distopies a la ficció, tot i voler ser expressions anticapitalistes, només aconsegueixen llençar-nos a la desesperança. 
En aquest sentit, des de La Base volem fer del nostre vuitè aniversari una crida a recuperar la utopia. Perquè creiem possible un canvi de rumb on el suport mutu i les comunitats solidàries tinguin el protagonisme. 

Per això, us proposem parlar de com derrocar les distopies per omplir-nos de nou de somnis possibles. Animem a pensar ja el com organitzar-nos en les catàstrofes quotidianes i les que vindran. I, finalment, obrim un espai per compartir experiènces amb aquelles que ja fa temps que estan llençant propostes i accions: des de plantar cara als avenços del capitalisme salvatge per defensar el territori, bastió bàsic de la supervivència; fins dotar-se d’infraestructures i estructures populars pròpies, autogestionades.

Aquest és l’inici de tot un cicle que anirem treballant a l’ateneu durant l’any. Xerrades, debats, projeccions, lectures, trobades,… 

Recuperem juntes les utopies que ens facin continuar lluitant.