Salvem el Gimnàs Social Sant Pau

El Gimnàs Social Sant Pau es troba en perill de desnonament.

cartellsantjaumeDurant més de 75 anys aquest centre ha format part del teixit social de Ciutat Vella. Per aquí han passat més de 400 nens i nenes en exclusió social, el 65% de les seves sòcies son migrades, sense sostre, senyores del barri de tota la vida i sòcies amb més de 25 anys d’antiguitat.

“Tenir horaris especials durant el Ramadà, vestuaris trans, ser l’únic gimnàs del Raval en el qual pots apuntar-te sense haver regularitzat els papers, adolescents amb accés al gimnàs a canvi d’un seguiment del seu expedient escolar, deixar dos mesos de carència a la gent que no pot pagar, quan ens han dit que no podien pagar-los, preguntar quant ho podrien fer, adaptar-nos, etc. ens ha donat singularitat”, expliquen a la web creada per a la campanya de recolzaments i micromecenatge engegada fa poques setmanes.

A més de la seva tasca social i de barri, el gimnàs es caracteritza perquè fa quatre anys les seves treballadores van agafar les regnes de la seva direcció i es van quedar amb la gestió del centre juntament amb els seus deutes. Malgrat les dificultats de tirar endavant un projecte descapitalitzat, les ganes de mantenir viu el Sant Pau van fer possible la seva supervivència i avui són una Cooperativa sense ànim de lucre.

“Un altre cop ens toca lluitar. Ho hem fet cada dia que hem pujat la persiana des de fa cinc anys. Estar al Raval dóna caràcter, el mateix que vam fer servir fa 4 anys per quedar-nos la gestió del Sant Pau juntament amb els seus deutes”, diuen.

La propietat ara els vol fer fora tot i que el Sant Pau ha proposat pagar el deute i continuar. Davant la especulació i les grans fortunes que arrasen amb tot allò que presenta una alternativa real a la ciutat de Barcelona, ens posicionem a favor d’aquelles que fan possible uns barris de suport mutu potent i creixent; d’aquelles que són capaces de lluitar amb “ànima, cor i vida…”.

Per aquesta raó, també nosaltres #SalvemElSantPau!

Més info a: http://salvemelsantpau.com/