Setmana d’acció + VAGA MUNDIAL PEL CLIMA | 20 – 27 setembre 2019

VAGA MUNDIAL PEL CLIMA — #EarthStrike

Avui, 20 de setembre de 2019, arrenca la setmana de lluita que culminarà el divendres 27 de setembre en la Vaga Mundial pel Clima. S’hi han sumat unes 1200 ciutats d’arreu del món. A Barcelona l’acte central serà una gran manifestació que sortirà a les 18h dels Jardinets de Gràcia.

La data del 27 de setembre la va escollir la iniciativa Earth Strike, la promotora d’aquesta vaga, perquè és l’aniversari d’un llibre considerat fundacional del moviment ambientalista i ecologista contemporani: Primavera silenciosa, de Rachel Carson. Publicat el 1962, denunciava els efectes dels pesticides sobre el medi ambient i en responsabilitzava la indústria química. Per ella quedava demostrat que s’estaven morint els ocells, i argumentava que acabaria afectant els humans. Ja llavors la indústria —Monsanto, per exemple— ho negava tot i va fer campanya contra ella i el seu llibre. Seixanta anys després resulta evident que tenia raó i la crisi ecològica i climàtica esdevé catàstrofe.

Nosaltres ho tenim clar: el problema és el capitalisme i l’emergència climàtica és una emergència ecològica, social i de la natura. La destrucció dels ecosistemes i l’extinció d’espècies són indestriables de l’espoli que expulsa la gent de les seves terres i l’obliga a fugir, a emigrar. Cada cop resulta més evident: les refugiades són refugiades climàtiques i ecològiques.

Des de La Base ens hi sumem i us animem a participar d’aquesta setmana d’accions en defensa del clima, del planeta, de la vida, en defensa pròpia. Perquè com diu el manifest de la convocatòria: “Exigim el dret a la vida: som la natura defensant-se a sí mateixa”.

Aquí trobareu tota la informació sobre la setmana de lluita, les activitats i les accions, d’entre les quals destaquem:

>> el Taller col·lectiu d’investigació sobre canvi climàtic i models productius, que el Sindicat de Barri organitza aquí a La Base el dimecres 25: recerca col·lectiva que resseguirà el fil que lliga l’extractivisme al Sud global i la destrucció del planeta amb l’especulació immobiliària a Barcelona a través del cas de #KillBlackstone;

>> la manifestació El turisme massiu col·lapsa el planeta. STOP CREUERS I AVIONS, el dijous 26 de setembre a les 19h al Portal de la Pau. Recordem que el Poble Sec és un dels barris més afectats per la contaminació provocada pels creuers, que el 2017 van emetre al port de Barcelona —el més contaminat d’Europa— quasi cinc vegades més d’òxids de sofre i un 28% del total d’òxids de nitrogen que emeten els cotxes de Barcelona.

>> l’assemblea convocada per Barris pel clima a les 16h al pati de la Biblioteca del barri, al carrer Blai, des d’on sortirem en columna cap a la manifestació central.

CANVIEM EL SISTEMA, NO EL CLIMA!

SMASH CAPITALISM, SAVE THE PLANET!

#EmergènciaClimàtica27S