Trobada veïnal per l’habitatge a Poble Sec, a la pl. del Setge | Dissabte, 4/03 – 11h

[CAT/CAST más abajo]

Dissabte, 4 de març, diversos col·lectius i entitats del barri convidem a totes les veïnes i veïns del Poble Sec a:blai4M

11 h – Acte i cerca-vila a la plaça del Setge de 1714 (c/Concòrdia amb Radas)

14 h – Dinar i micro obert: vine a explicar el teu cas. Plaça del Sortidor.

Per què? Perquè ens fan fora del barri…

Al Poble-sec els lloguers no paren de pujar de preu (més d’un 10% en els darrers anys). Els contractes es renoven amb preus abusius que ens porten a haver de marxar del barri. Pel que fa a la compra de pisos, prop del 60% estan sent adquirits per fons d’inversió, bancs i immobiliàries, és a dir, no són noves veïnes que vindran a compartir els nostres carrers sinó especuladors que juguen amb el nostre dret a viure al barri. Per nosaltres és la vida, per elles és un negoci. 

Ara ens diuen que es faran reformes als carrers Concòrdia i Radas, com abans es van fer al carrer Blai i a l’avinguda Paral·lel… però s’han previst mesures per aturar la pujada de lloguers que comporten aquestes remodelacions?? NO.

Què està passant? Que des del 2012 una persona al dia ha marxat del barri. Aproximadament han marxat 1.100 veïnes des del 2012. Cada cop hi ha més pisos turístics i més oferta d’oci pels turistes. Com a conseqüència, les veïnes marxen i els comerços d’objectes quotidians i de proximitat tanquen.

…per trobar solucions a aquesta situació i per compartir les nostres experiències et demanem que el dissabte dia 4 de març vinguis a la Trobada Veïnal per l’Habitatge al Poble-sec. T’hi esperem! 

Més informació sobre l’anterior trobada de col·lectius i entitats: Defensem el barri   5punts_gloria [CASTELLANO]

Sábado, 4 de marzo, diversos colectivos y entidades del barrio invitamos a todas las vecinas y vecinos del Poble Sec a:

11 h – Acto y pasa calles en la plaza del Setge de 1714 (c/Concòrdia amb Radas)

14 h – Comida y micro abierto: ven a explicar tu caso. Plaza del Sortidor.

¿Por qué? Porque nos están echando del barrio…

En el Poble Sec los alquileres no paran de subir de precio (más de un 10% en los últimos años). Los contratos se renuevan con precios abusivos que nos llevan a tener que marchar del barrio.
Respecto a la compra de pisos, cerca del 60% están siendo adquiridos por fondos de inversión, bancos y inmobiliarias, es decir, no son nuevas vecinas que vendrán a compartir nuestras calles sino especuladores que juegan con nuestro derecho a vivir en el barrio. Para nosotras es la vida, para ellas es un negocio. 

Ahora dicen que se harán reformas en las calles Concòrdia y Radas, como ya se hicieron en Blai y Paralelo… pero se han previsto medidas para parar la  subida de precios de los alquileres que comportan estas remodelaciones?  NO.

Qué está pasando? Que desde el 2012 una persona al día se ha ido del barrio (aproximadamente se han ido 1.100 vecinas desde el 2012).

…para encontrar soluciones a esta situación y para compartir nuestras experiencias te pedimos que el Sábado día 4 de Marzo vengas a la “Trobada Veïnal per l’Habitatge al Poble-sec”. Te esperamos!