Xerrada-debat: ‘Intercanvi d’estratègies i experiències en lluites antiracistes, decolonials i feministes a Colòmbia i Europa’ | Dj 24/05 19h

Xerrada-debat per intercanviar estratègies i experiències entre diferents lluites des d’un marc antiracista, decolonial i feminista a Colòmbia i Europa

Com creua l’opressió patriarcal i l’opressió de raça a indígenes, afrodescendents, camperoles a Colòmbia i a migrades desproveïdes de drets a Europa? Com s’enfoquen les seves lluites? Quins punts tenen en comú?

En aquest acte tindrem d’invitades a la Rosalba Velasco (ACIN, Asociación de Cabildos Indígenas del Norte del Cauca) i a la Marcela, membres del Colectivo de Mujeres Diversas de Santander de Quilichao (Cauca). Ens explicaran el seu projecte de lluita, on denuncien les violències masclistes així com el projecte de formació política de dones indígenes, afrodescendents i camperoles en el marc del procés de pau a Colòmbia. També, ens acompanyaran dues membres de la tancada de persones migrades anomenada El racisme ens tanca. Ens exposaran les principals demandes de la seva lluita i l’articulació amb demandes de caire feminista.

Ens trobarem, intercanviarem, discutirem i buscarem punts en comú entre les lluites de dones diverses provinents de comunitats colombianes històricament excloses i racialitzades, i de dones migrades, i racialitzades, sota els dictàmens excloents i xenòfobs de les polítiques migratòries europees, totes elles creuades per una matriu d’opressions que no s’enquadra en el feminisme blanc eurocèntric.