Xerrada “Desmuntant el Mobile World Congress” I Dissabte, 6 de febrer a les 18 h

Aprofitant que a finals de febrer Barcelona rep una nova edició del Mobile World Congress (MWC), s’organitzen unes jornades per refelexionar sobre els beneficis per als empresaris i els danys per a les persones i el planeta que aquest congrés representa, organitzat per la Coordinadora contra el MWC.

catell la baseLa Base acull dissabte 6 de febrer a les 18 h una xerrada amb el títol “Desmuntant el MWC”, que constarà de tres blocs: el primer tractarà sobre el MWC en sí i l’impacte sobre la ciutat; el segon serà de crítica a la tecnologia mòbil i el durà a terme el col·lectiu contra el domini tecnològic Les Hienes i, per últim, el tercer tractarà de la tecnologia “smart”.

A banda de l’acte a La Base, els dies 19, 20 i 21 de febrer es faran les Jornades AntiMobile World Congress, a l’Ateneu Llibertari de Sants (carrer Maria Victòria, 10).

Els arguments que segons la Coordinadora contra el MWC serveixen per desmuntar-lo és el despilfarro global que suposa: els 15 milions de diners públics que es destinen a l’esdeveniment, el desplegament de 3.000 agents de policia, les exempcions fiscals als congressistes… com a exemples d’aliança entre els poders locals i les multinacionals. A més, destaquen que el futur controlat que dissenyen al MWC apunta cap a la traçabilitat i registre de tot moviment humà, creant formes de dominació cada cop més sofisticades.