Comunicació alternativa i popular al nord i al sud: reptes per a una comunicació per a la pau I 7 d’abril, a les 19 h

Aquest intercanvi es concep com un espai on es comparteixen, d’una banda, els sabers i les pràctiques pròpies de comunicació dels pobles indígenes de Colòmbia i, d’altra banda, les estratègies comunicatives alternatives produïdes pel teixit social català. Tant l’un com l’altre pretenen democratitzar la propietat del medis i reproduïr continguts socials, populars i de les cultures indígenes.

A càrrec de: Dora Estela Muñoz Atillo, Membre del Consejo Regional Indígena del Cauca (CRIC); Juan Manuel Viatela, membre de l’Observatori ADPI; representant de les organitzacions a BCN. Dora Estela Muñoz Atillo, indígena del poble Nasa del territori ancestral de Corinto, Cauca (Colòmbia), forma part de l’equip de comunicació del Consell Regional Indígena del Cauca (CRIC) i coordina l’espai de formació en comunicació indígena de la Universitat Indígena Intercultural (UAIIN). A més, va participar en la formulació de la política nacional de comunicació indígena (2013-2014).

La trobada, en la qual també intervindran mitjans populars, organitzacions socials catalanes i centres d’investigació universitaris, serà un espai de diàleg on es compartiran els sabers i les pràctiques de comunicació i resistència dels pobles indígenes a Colòmbia, i les estratègies comunicatives alternatives produïdes pel teixit social català.

Aquesta activitat forma part del projecte «Teixint noves solidaritats: Intercanvi d’experiències, coneixements i alternatives entre els pobles indígenes de Colòmbia i les organitzacions del teixit associatiu de Barcelona», que busca promoure l’intercanvi de coneixements entre les organitzacions socials del Sud i del Nord, com a vehicle cap a la construcció de societats en pau des d’una mirada de drets humans i col·lectius amb justícia social.

Organitzen: Observatorio por los Derechos y la Autonomía de los Pueblos Indígenas de Colombia (ADPI); aCol·lectiu Maloka; Observatori de la Cobertura de Conflictes.

Hora: 19:00

Lloc: Ateneu Cooperatiu La Base

cartelcompleto colombia