Defensem el que estimem

Un cop més, els especuladors de la mà de l’Ajuntament intenten desallotjar un espai social vital a la nostra ciutat.

Torna a encendre’s la flama de la solidaritat a la nostra ciutat. Un cop més, l’especulador Manuel Bravo Solano amb el beneplàcit de l’Ajuntament, com ja va passar al centre social de Sants Can Vies, vol tancar un espai emblemàtic i necessari per a les veïnes: EL BANC EXPROPIAT.

Nosaltres, des dels barris, defenserem el Banc Expropiat per ser un espai que ens dóna un exemple de vida a la resta de la ciutat. Un exemple de dignitat, desobeint allà on més falta fa: prenent les seus bancàries als banquers! Transformant-les en espais d’autoorganització per resoldre problemes de primera necessitat: el menjar (tenen un banc d’aliments amb més de 50 famílies autoorganitzades), la roba (una botiga gratuïta) i l’habitatge (una xarxa d’habitatge amb un bloc recuperat per als veïns i veïnes del barri de Gràcia).

El Banc Expropiat, en definitiva, és un espai per no estar sola, un espai per trobar-nos juntes davant la por a no sobreviure a tot allò que la crisi ens imposa. Un lloc on circulen els afectes. I que, evidentment, estimem!

Precisament per això, pensem que el Banc Expropiat té més futur que passat, i que l’exemple que mostra ens ha de servir als nostres barris per sortir de la pobresa material i afectiva a la qual ens aboca el capitalisme.

A Sants, Can Batlló i Can Vies; a PobleNou, La Flor de Maig; A Sant Andreu, L’Harmonia, i a Poble Sec, La Base. Espais que simbolitzen el somni de fundar una ciutat comuna… És aquest somni els que ens crida a la seva defensa!

Nota: El dia que desallotgin el Banc Expropiat ens veiem a les 19 h a la Plaça del Molino per marxar juntes cap allà. Esteu atentes!

Banc_web