Documental “Ajoblanco, crónica en Rojo y Negro” i presentació de la nova etapa de la revista | Dimarts, 28/03 – 19:30

El proper dimarts us convidem a la projecció del  documental AJOBLANCO, CRÓNICA EN ROJO Y NEGRO, de David Fernández de Castro,  amb la presència del Pepe Ribas, fundador d’Ajoblanco i la Marta Bassols, coordinadora de la redacció actual.

Ajoblanco va ser una revista crítica, independent i llibertària. Va marcar tendències culturals i socials, deixant la seva empremta en vàries generacions de lectores. Amb una tirada de 50 mil exemplars, no només abastava l’estat espanyol i Portugal, sinó també Amèrica Llatina, amb un 15% de lectores en països com l’Argentina, Xile, l’Uruguai, Mèxic, Colòmbia i el Perú. El 1977 va arribar als 100.000 exemplars per número, sense acceptar mai cap inserció publicitària.

Va ser pionera en tractar l’Espanya reprimida i deprimida amb temes com el feminisme, l’ecologisme, l’antipsiquiatria o la sexualitat.

BUENABUENA

Avui, Ajoblanco es planteja intercedir en un escenari en el qual regnen els mòbils i internet i quan els mitjans en paper estan en crisi, i fer, de nou, una revista en paper, lliure de publicitat. A més a més, volem dinamitzar l’espai físic del carrer Santa Teresa a la vil·la de Gràcia per fer una revista no només en paper sinó a pèl. Amb motiu d’aquesta REVOLTA volem visitar l’Ateneu La Base, projecte pel qual sentim afinitat ideològica i emocional per parlar del nostre passat i del futur, de com podem ocupar allò comú mantenint-nos lliures i també, és clar, de com pre-comprar la revista per a ajudar-nos a fer-la possible. Però sobretot, volem trobar-nos amb vosaltres i gaudir.

Per fer possible el projecte, Ajoblanco ha creat un projecte de micro-mecenatge a Verkami.

Ajoblanco 25