La metamorfosi dels verds alemanys: de la protesta al carrer a partit del poder. Xerrada-debat | dimarts 22/11 – 19h

Joschka Fischer (Grüne), kurz nachdem er auf dem Sondersparteitag der Grünen zum Kosovo-Krieg am 13.05.1999 in Bielefeld von einem Farbbeutel getroffen wurde. Der Bundesaußenminister erlitt dabei einen Riss im Trommelfell und musste in einer Klinik behandelt werden. Der Attentäter Samir Fansa wurde am 21.12.2000 zu einer Geldstrafe von 3.600 Mark verurteilt. +++(c) dpa - Report+++

FOTOS: Joschka Fischer atacat després del seu posicionament favorable a la guerra i a la participació d’Alemanya a Kosovo (1999). Parlant a l’OTAN com a ministre d’assumptes exteriors. Amb la indústria automovilística. Amb un casc enfrontant-se a la policía. La última foto no exigeix aclaració.

   Die Grünen és un partit que sorgí dels moviments socials anti-nuclears, pacifistes, feministes i ecologistes a finals dels 1970 amb els lemes “social, ecologista, democràcia de base, no-violència” i que s’entenia a sí mateix com un “partit anti-partits”, rebutjant així el sistema polític parlamentari de la RFA (República Federal d’Alemanya), però que finalment ha esdevingut un partit institucionalitzat perfectament adaptat al poder de l’Estat i que ha contradit una per una les seves premises d’origen: votà a favor de les guerres de Kosovo el 1999, la Ex-Iugoslàvia als noranta, Afganistan el 2001 (amb milers de soldats alemanys); permet el transport del Castor, tren de deixalles i escòries del combustible nuclear des del centre de tractament de La Hague finsfischer-joschkabeider-nato_foto_lemo-f-4-201_bbst el magatzem de Gorleben al nord d’Alemanya, i reprimeix el moviment que s’hi oposa (anti-Castor); desallotja cases okupades com la de refugiades a Berlin el 2014 o permet la deportació de refugiats a Macedònia, Bòsnia-Herzegovina i Sèrbia (des del 2014); participa en governs del país (1998-2005) o dels estats federals o representa al govern al parlament regional de Baden-Württemberg (30% dels vots); demana més policia al carrer (Berlin 2016); en definitiva, s’adapta perfectament a les prerrogatives del sistema capitalista neoliberal.

fischermag-superteure-autos331_v-ardgalerieDe fet, per adaptar-s’hi ha modificat la seva estructura i abandonat parcial o totalment els seus principis i regles: les campanyes electorals havien de ser no-personalitzades o contra el personalisme; tots els seus òrgans havien de ser col·legiats, subjectes al principi de rotació, amb límits a la repetició de càrrecs o al seu solapament; el mandat era imperatiu; el partit i els seus òrgans no havien de tenir presidents o només un gremi de portaveus; els seus diputats havien de renunciar a part del seu sou com a parlamentaris, destinant-lo a fons del partit per a finançar campanyes solidàries i col·laboracions…

La xerrada serà en castellà i anirà acompanyada de fotos i videos i amb degustació de cafè i pastís de formatge (Käsekuchen).

joschka-mit-g-bush-2011

joschka-fischer-frankfurt