Les vides negres importen

Des de l’Ateneu La Base volem sumar-nos a la indignació, el dolor i la ràbia per la mort de George Floyd, home negre assassinat per la polícia als EUA, el passat 25 de maig. Volem mostrar el nostre suport també a totes les convocatòries que estan sorgint arreu del món, però sobretot volem mostrar el nostre suport a la comunitat negra africana i afrodescent perquè són el subjecte polític que pateix l’opressió directa del racisme institucional i estructural.

Visibilitzem també a totes les persones que han mort sota custòdia policial a l’Estat Espanyol, a les persones que són perseguides i aturades a les redades racistes pel seu color de pell, a les que lluiten cada dia per poder posar la manta al carrer. A Barcelona tenim un CIE tancat actualment, però s’estan fent reformes per poder retenir també a dones migrades en situació irregular.

Recordem el 6 de febrer de 2014, a la platja del Tarajal, les forces de seguretat de l’Estat espanyol van assassinar a 14 persones mentre nedaven per intentar arribar a la costa. També l’Estat espanyol deixa morir persones al mar i fa devolucions en calent a la frontera amb el Marroc.

Ara mateix a la ciutat de Lleida centenars de temporers dormen al carrer en plena pandemia perquè molts establiments no els volen donar allotjament; ara mateix centenars de dones a Huelva estan treballant en situacions de semiesclavitut. Fa només dues setmanes, un home gitano de Rociana del Campo va morir a trets i molts mitjans de comunicació van fer un assetjament racista acussant-lo de lladre pel fet de ser gitano.

Sense anar més lluny, al nostre barri s’han succeït episodis de racisme molt durs en contra dels menors no acompanyatsque dormen a Montjuïc, així com fortes redades per perfil ètnic.

Si recordem a George Floyd, no podem oblidar les milers de persones racialitzades i d’origens diversos que han sigut assassinades i apallissades per policíes o bé per grupúsculs d’extrema dreta als nostres territoris: Lucrecia Pérez asssinada al 1992 a mans de guardia civils,  Osamuyi Akpitaye, mort sota custodia policial mentre era deportat al 2007 o  Ilias Tahiri, asfixiat al juliol de l’any passat per agents del centre de menors. Aquests només són 3 de les milers de persones que han patit i pateixen la violència racista.

Amb tot això volem dir que les vides negres importen, que les vides gitanes importen… Des de La Base volem donar suport a les causes, comunitats i moviments que estan patint l’agressió com aliades. Farem un pas enrere, estenent la nostra mà per mostrar-vos suport i respecte. També creiem que sense justícia, i amb tota aquesta impunitat, no pot haver pau. Demanem memòria, justícia, reparació i NO REPETICIÓ. Perquè la memòria històrica també és això, és reconèixer el nostre passat colonial, racista i de mort.

La Base és un col·lectiu que està en constant revisió de priviligis i amb una mirada amplia i oberta per transformar el nostre barri.

Sempre estarem al vostre costat.
Extenguem la solidaritat internacional.
Impregnem d’un front comú antirracista els nostres territoris, barris i comunitats.

LES VIDES NEGRES IMPORTEN.
LES VIDES NEGRES D’AQUÍ TAMBÉ IMPORTEN.
#SEMPREANTIFEIXISTES