Presentació Aula d’estudis de La Base al primer pis | 10 desembre a les 18h

El proper dimecres 10 de desembre a les 18:00h al primer pis, presentarem l’aula d’estudi de la Base, un nou projecte sorgit de l’Ateneu Cooperatiu La Base. Es tracta d’un espai d’ensenyament i aprenentatge horitzontal i col·laboratiu amb joves des de tercer d’ESO fins a segon de Batxillerat.

De què va? Proposem generar un espai d’ensenyament i d’aprenentatge horitzontal i col·laboratiu per tal de:
  • Fomentar l’autoorganització grupal.
  • Motivar-se per allò que un fa i trobar el que el motiva.
  • Desenvolupar les capacitats necessàries per aconseguir l’autogestió en l’aprenentatge, estimulant el pensament crític i la responsabilitat per l’entorn.
  • Donar suport en l’ensenyament formal (les assignatures de l’institut que necessiteu).

Per què? Entenem que l’aprenentatge és una part fonamental també de la transformació social i per això volem proposar, recuperar i desenvolupar formes d’aprenentatge que fomentin aquesta altra forma d’entendre la vida, que les persones puguem relacionar-nos sense dominació, i primi el fet de compartir, la solidaritat i la il·lusió davant de l’egoisme, la competència i l’apatia imperant. Entenem l’aprenentatge com un procés en què una persona fa seu un coneixent o una pràctica de forma més o menys permanent.

Qui som, a qui ens adrecem? Som tres sòcies de la Base, l’Ateneu Cooperatiu del Poble Sec, amb formació en diversos camps i experiències en diferents tipus de docència i treball amb joves. Ens proposem donar suport a joves de tercer d’ESO a segon de Batxillerat. Com ho farem? Ens centrarem a acompanyar el procés, potenciant la col·laboració en dinàmiques grupals i en espais individuals, treballant des de la pregunta, des d’allò quotidià, des del que és també lúdic i tenint en compte les diferències i el que cadascú pot aportar. Per fer-ho hi haurà quatre moments diferents: a) Treball en grup setmanal (dimecres) b) Treball a l’aula d’estudi (dimarts i dijous): cadascú hi assisteix les hores que necessita. c) Tutoria individual (2 hores al mes): tots els estudiants. d) Tallers/classes: Cadascú assisteix als que li interessin. Quan? L’aula d’estudi estarà oberta els dimarts i els dijous de 16 a 19 h i cada estudiant hi pot anar les hores que necessiti. Els dimecres és el dia del treball grupal de 17 a 19h (de 16 a 17h queda reservat per classes o tallers). Les tutories individuals s’acordaran entre el tutor i l’estudiant. Començarem el dimecres 19 de novembre a les 17h. La pasta Per poder fer-lo sostenible, el projecte tindrà una quota mensual. No volem que els diners condicionin la participació, per això, i tenint en compte que vivim en una societat desigual, proposem que el preu estigui relacionat amb la renda familiar. Contacteu-nos i estudiarem cada cas. Les dues primeres setmanes són de prova per a tothom, sense compromís i sense quota. On?  A l’ateneu, al Carrer Hortes número 10 del Poble Sec (Parada Paral·lel <L2-L3>)

Fes arribar aquesta informació a tothom a qui creguis que li pot interessar! Gràcies!