Presentació homenatge Agustín Rueda | Dv 16/03 – 19h

Enguany se celebren els actes conmemoratius del 40 aniversari de l’assassinat d’Agustín Rueda Sierra, militant anarquista i antifranquista torturat i mort per la policia a la presó de Carabanchel.

Alfredo Casal Ortega, anarquista pres a Carabanchel i torturat al costat d’Agustín, descriu així la seva arribada a la presó madrilenya:

Agustí es va sumar ràpidament a la lluita portada per la COPEL [Coordinadora de Presos en Lucha], participant activament en totes les iniciatives encaminades a aconseguir les reivindicacions que s’exigien a l’Estat. El clima que en aquests moments es vivia a Carabanchel, era d’un autèntic caos. Sense llum, amb totes les instal·lacions destruïdes, ia sobre amb crits nocturns fruit de les pallisses que els carcellers indiscriminadament clavaven, amb el beneplàcit del llavors director general Jesús Hadad Blanc. En aquells moments no existien distincions entre els presos, convivint en un mateix espai anarquistes, etarres, grapos, els denominats presos comuns, i menors d’edat provinents del reformatori que estava sent transformat; i tots ells, sense distincions, es consideraven presos socials. Amb aquest panorama de fons, molts presos van intentar escapolir-se, de forma individual o col·lectivament, bé a través dels murs o de túnels excavats”

Aquest divendres, a partir de les 19:00 h., es presenta l’homenatge a La Base amb la presència d’amigues i familiars. Al cartell podeu veure la resta d’actes que es fan amb ocasió del record d’aquest lluitador.