Una mirada sobre Amèrica Llatina des de l’Argentina. La conjuntura situada de Diego Sztulwark | Dim. 19/02 – 18:00-20:30 h

L’arribada de Bolsonaro a Brasil seguint una línia dura de desarticulació de l’esquerra a l’Amèrica Llatina; el cop d’estat a Veneçuela demostrant un cop més les aliances despredadores dels Estats Units; el feminisme a l’Argentina, fent tremolar les estructures de poder més arcaiques i revindicant un nou món realment per a totes; la lluita contra la corrupció i pels drets socials a Nicaragua amb un bon gruix d’estudiants liderant les mobilitzacions; una Colòmbia que no descansa en pau malgrat els celebrats Acords de Pau; i Haití amb les últimes manifestacions que s’han tornat en conflicte violent… qui recorda Haití?

Amèrica Llatina es mou i transforma i amb prou feïnes li seguim el ritme o sabem com informar-nos

Aquest dimars 19 de febrer, de 18:00 a 20:30 h., tenim una visita molt especial a La Base. Un dels fundadors del Colectivo Situaciones, Diego Sztulwark, visita Barcelona i ha reservat una tarda per xerrar amb nosaltres sobre la realitat de l’Amèrica Llatina. Una conjuntura situada sobre la situació política, social i de vida des del seu país natal: Argentina. 

Diego va organitzar i va ser mestre de la Cátedra Libre Che Guevara, a la Facultad de Ciencias Sociales de la UBA i ha publicat i editat diverses investigacions militants, tasca que actualment complementa amb la seva tasca a l’editorial Tinta Limon Ediciones.

“El colectivo Situaciones no era un grupo dedicado al análisis de lo que pasaba, sino que pretendía intervenir fuertemente, por medio de una investigación entre personas metidas en prácticas, en territorios, en escuelas o en el movimiento piquetero, gente que estaba recreando el arte callejero, o la experiencia de los escraches contra los genocidas impunes. Fueron años de mucha experimentación micropolítica. La idea era producir un discurso radical, una teoría radical y alguna forma de organización que vehiculara todo eso, pero partiendo de luchas muy concretas, sin centralizar nada”