Primaveres cremades? Orient Mitjà, focus d’un incendi | 6 i 7 d’octubre a les 19h

Els propers 6 i 7 d’octubre a les 19h es celebren les jornades “Primaveres Cremades? Orient Mitjà, focus d’un incendi” amb persones activistes de Tunísia, Egipte, Palestina i Líban, que ens parlaran de la realitat actual de la regió.

Les primaveres àrabs van inaugurar un cicle d’acció col·lectiva global, que ha recorregut mig món impulsant dinàmiques democratitzadores. De forma sorprenent, els moviments socials de l’Orient Mitjà apareixien a l’esfera pública enderrocant dictadors, innovant usos socials per a les noves tecnologies, gestionant de forma participativa complexos processos de mobilització… Però, les esperances de canvi que portaven les primaveres àrabs han anat difuminant-se de la mà de la desestabilització de la zona, les derives autoritàries i les inèrcies continuistes. Però, més enllà dels discursos interessats i les informacions periodístiques ens preguntem: Com estan vivint els moviments socials de la zona aquests temps d’incertesa? Com es pot construir el canvi social en contextos d’extrema dificultat? Quines perspectives de canvi continuen mantenint les persones activistes de cara al futur? Què comparteixen aquests processos amb els que estem impulsant a aquesta riba de la Mediterrània.

Us convidem a compartir aquestes, i d’altres reflexions, amb les protagonistes directes dels moviments al llarg d’aquestes jornades que es celebraran el dilluns 6 i dimarts 7 d’octubre a partir de les 19h.   Primaveres_BCN copia